Menu Sluiten

Hoe Zorg Ik Voor Goede Drainage Bij Aanleg Sportvelden

De openbare sector, sportclubs en particulieren beschouwen ons als de ideale partner voor de aanleg, de renovatie en het onderhoud van sportterreinen.

25100852510085

More info

tags: Aanleg Sportvelden – Aanleg Sportvelden Borgloon – Aanleg Tennisvelden – Aanleg Voetbalvelden – Deskundige Aanleg Sportvelden – 

Wenst u meer info over hoe zorg ik voor goede drainage bij aanleg sportvelden kijk dan vlug op https://www.derriks-sport.be | Hoe Zorg Ik Voor Goede Drainage Bij Aanleg Sportvelden

Sportterreinen: Hoe zorg ik voor goede drainage bij aanleg sportvelden?

Sportvelden worden intensief gebruikt en in alle weersomstandigheden. Om ervoor te zorgen dat ze in optimale conditie blijven, is een goede drainage essentieel. Een goed aangelegd drainagesysteem voorkomt wateroverlast en zorgt voor een droge en stabiele ondergrond, wat de kwaliteit en bespeelbaarheid van het veld ten goede komt. In dit artikel bespreken we dan ook hoe je als sportvereniging of gemeente kunt zorgen voor een goede drainage bij de aanleg van sportvelden.

Wat is drainage en waarom is het belangrijk?

Drainage is een systeem dat ervoor zorgt dat water snel afgevoerd wordt vanaf het oppervlak van het veld naar de ondergrond of een afwateringspunt. Het voorkomt dat het water op het veld blijft staan en zorgt ervoor dat de bovenlaag niet verzadigd raakt. Hierdoor blijft het veld beter bespeelbaar en gaat het langer mee. Daarnaast helpt goede drainage ook bij het voorkomen van onkruid en schimmels, die gedijen in vochtige omstandigheden.

Hoe zorg je voor goede drainage bij sportvelden?

Bij de aanleg van een sportveld is het belangrijk om al vanaf het begin rekening te houden met de drainage. Hieronder volgen een aantal stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat jouw sportveld goed afwatert.

1. Kies de juiste locatie

De locatie van het veld speelt een belangrijke rol in de drainage. Kies bij voorkeur een licht glooiend terrein, zodat het water vanzelf afloopt en niet op het veld blijft staan.

2. Maak gebruik van geschikt materiaal

Voor de aanleg van de drainagebuizen en het drainagesysteem is het belangrijk om gebruik te maken van geschikt materiaal. Geperforeerde buizen, grind en zand zijn hierbij essentieel. Deze materialen laten het water goed door en voorkomen dat de buizen verstopt raken.

3. Creƫer een goed afwateringssysteem

Een goede afwatering begint bij de juiste planning en aanleg van het drainagesysteem. Maak gebruik van verschillende drainagebuizen op verschillende dieptes om zo het water snel af te voeren naar een centraal punt of een afwateringsput. Zorg er ook voor dat het water niet terug kan stromen richting het veld.

4. Onderhoud is key

Het is belangrijk om het drainagesysteem goed te onderhouden om ervoor te zorgen dat het optimaal blijft werken. Controleer regelmatig of de buizen niet verstopt zijn en reinig ze indien nodig. Houd ook de randen van het veld vrij van vuil, zodat het water goed afgevoerd kan worden.

5. Kies voor duurzame oplossingen

Er zijn tegenwoordig diverse duurzame oplossingen voor drainage beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan waterdoorlatende kunstgrasvelden of speciale matten die ervoor zorgen dat het water afgevoerd wordt. Deze opties bieden een langetermijnoplossing en zijn vaak ook nog eens milieuvriendelijk.

Het belang van professionele aanleg

Het aanleggen van een goed drainagesysteem is vakwerk. Het vergt kennis en ervaring om ervoor te zorgen dat het systeem optimaal werkt en de juiste materialen te gebruiken. Daarom is het altijd verstandig om dit uit te besteden aan een professional. Een gespecialiseerd bedrijf zoals Derriks Sport kan jou hierbij helpen.

Conclusie

Een goede drainage is essentieel voor de bespeelbaarheid en levensduur van een sportveld. Door rekening te houden met de locatie, het gebruik van geschikt materiaal en een goed onderhoud, kun je ervoor zorgen dat jouw sportveld altijd in topconditie is. Vergeet niet om te kiezen voor duurzame oplossingen en laat het aanleggen van een drainagesysteem over aan professionals voor het beste resultaat. Zo kunnen jij en jouw team optimaal genieten van het prachtige sportterrein!


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Hoe zorg ik voor goede drainage bij aanleg sportvelden

!–StopPubText–>.